AI chipmaker Hailo satsar $60 miljoner i seriens B-finansiering

ABB, NEC och Latitude Ventures går ihop med befintliga investerare för att skapa en ny era av robust, artificiell intelligensdriven edge-datorstyrning

TEL AVIV, Israel, 5 mars, 2020 — Hailo, ledande AI chipmaker levererar oväntade resultat för kantenheter och presenterade idag att man har satsat på $60 miljoner i B-seriens produktion. Satsningen som leds av befintliga investerare, anslöts av nyckelstrategiska investerare, inklusive ABB Technology Ventures (ATV) – den strategiska VC-förgreningen för ABB, en global ledare inom industriautomatisering och robothantering; NEC Corporation – en ledande aktör inom IT och nätverkstekniker; och London-baserade VC-firman, Latitude Ventures. Finansieringslösningen används av Hailo för att öka den pågående globala utrullningen av det genomslående Hailo-8 Deep Learning-chipet och att nå nya marknader och industrier jorden runt.

“Vi är mycket imponerade av Hailos produkter och team och tror att deras nya, djupinlärningsprocessor kommer att hjälpa till att utveckla olika Industry 4.0-applikationer,” säger Kurt Kaltenegger, Head of ABB Technology Ventures. “Vi ser fram emot att kombinera Hailos lösning med vår moderna industriteknik, som en viktig del i pusslet att driva den digitala omvandlingen för industrier.”

“Hailos teknik är en ledande lösning för hög prestanda, låg effekt och kostnadseffektiv bearbetning,” säger Hiroto Sugahara, General Manager vid Corporate Technology Division, NEC Corporation. “Hailos teknologi hjälper oss dyka ännu djupare i den intelligenta videoanalysmarknaden. Vi är glada för att vara en strategisk investerare i företaget och ser fram emot att införliva Hailos teknik i nästa generations edge-baserade produkter. 

B-serien ger Hailo en total finansiering på $88 miljoner. Detta gäller lanseringen av Hailo-8, företagets branschledane djupinlärningsprocessor för edge-enheter. Med en helt omarbetad chip-arkitektur som vilar på kärnegenskaperna för neurala nätverk ger Hailos chip en förstärkning till enheterna för att utföra sofistikerade djupinlärningsapplikationer som tidigare kunde köras endast i molnet. Hailo-8 innovativ strukturdefinierad dataflödesarkitektur översätts till högre prestanda, lägre effekt och minimal latens, vilket möjliggör mer sekretess och bättre prestanda för smarta enheter som är igång på edge, inklusive delvis autonoma bilar, smarta kameror, smartphones, drönare och AR/VR-plattformr. Hailo-8 har upp till 26 tera-operationer per sekund (TOPS) och utmanövrerar alla andra edge-processorer med sitt kompakta format, sin höga prestanda och låga energiförbrukning. 

“Hailo strävar efter att bli en huvudaktör på den snabbt växande marknaden för AI-processorer,” berättar Julian Rowe, Partner vid Latitude Ventures. “Deras Deep Learning edge-chip kan innebära att avbrott för så många sektorer idag, medan nya, innovativa användningar av kåpor för Hailos chip som kan låsas upp börjar presenteras. Vi ser fram emot att få ansluta till teamet och se vad vi har framför oss.” 

“Hailos Deep Learning-chip är en äkta gamechanger inom industrier, såsom bilbranschen, industry 4.0, robotar, smarta städer med mera,” säger Hailo Chairman Zohar Zisapel, “En ny era av AI-chips innebär en ny era av datorfunktioner på edge, och vi är glada för att leda den här omvandlingen.” 

“Det här stora beviset på tillförlitlighet från våra nya strategiska och ekonomiska investerare, tillsmmans med befintliga, är ett betyg på våra banbrytande innovationer och marknadspotential,” säger Orr Danon, CEO och medgrundare av Hailo. “Den nya finansieringen hjälper oss att hantera distribueringen av nya nivåer av edge-datorhanteringsfunktioner i smarta enheter och branscher jorden runt, inklusive områden som mobila lösningar, smarta städer, industriell automatisering och smart handel med mera.”

Om Hailo

Hailo, en AI-koncentrerad, Israel-baserad chip-tillverkare, har utvecklat en specialicerad Deep Learning-processor som levererar prestanda för en data center-klassdataor till edge-enheter. Med en helt omarbetad chip-arkitektur som vilar på kärnegenskaperna för neurala nätverk ger Hailos chip en förstärkning till enheterna för att utföra sofistikerade djupinlärningsapplikationer som tidigare kunde köras endast i molnet. Hailo-8 innovativ strukturdefinierad dataflödesarkitektur översätts till högre prestanda, lägre effekt och minimal latens, vilket möjliggör mer sekretess och bättre prestanda för smarta enheter som är igång på edge, inklusive delvis autonoma bilar, smarta kameror, smartphones, drönare och AR/VR-plattformr. Företaget grundades år 2017 av medlemmar av Israels försvarsmakts elitteknikenhet. 

Presskontakt

Garrett Krivicich

Huvudkontor för media
[email protected]
+1 786 233 7684 

Related Links

https://hailo.ai/

SOURCE Hailo

Leave a Reply