KPS CAPITAL PARTNERS HAALT $9,7 MILJARD OP

$ 8,0 MILJARD KPS SPECIAL SITUATIONS FUND VI EN 
$1,7 MILJARD KPS SPECIAL SITUATIONS MID-CAP FUND II

NEW YORK, 1 november 2023 — KPS Capital Partners, LP (“KPS”) kondigde vandaag aan dat op 25 oktober 2023 de definitieve sluiting van KPS Special Situations FUND VI (“FUND VI”) en KPS Special Situations Mid-Cap Fund II (“Mid-Cap Fund II”) gelijktijdig plaatsvond. FUND VI en Mid-Cap Fund II, met in totaal $9,7 miljard aan kapitaaltoezeggingen, zullen de meer dan 25-jarige focus van KPS op het doen van controlerend belang beleggingen in zeer complexe bedrijfsafsplitsingen (carve-outs), turnarounds, herstructureringen en andere speciale situaties voortzetten.

FUND VI en Mid-Cap Fund II waren overtekend met in totaal meer dan 36% meer kapitaaltoezeggingen dan hun voorgangers, met in totaal $7,1 miljard aan kapitaaltoezeggingen.

Michael Psaros en David Shapiro, medeoprichters en managing partners van KPS, zeiden: “We zijn vereerd door de vraag van de wereldwijde beleggersgemeenschap naar FUND VI en Mid-Cap Fund II. We danken vele van’s werelds toonaangevende institutionele beleggers voor hun vertrouwen in en steun aan ons bedrijf.”

“Het succes van deze fondsenwerving is een teken van het langdurige partnership dat we gedurende tientallen jaren met onze investeerders hebben opgebouwd. We zijn blij met de voortdurende steun van de blijvende commanditaire vennoten en verwelkomen veel nieuwe commanditaire vennoten. Met investeerders uit 30 landen weerspiegelt onze investeerdersbasis het wereldwijde karakter van ons bedrijf en zijn portefeuillebedrijven.”

“We zijn trots op ons vermogen om echte waarde te creëren door waarde te zien waar andere investeerders dat niet zien, door goed aankoopbeleid en door bedrijven beter te maken – door de decennia, sectoren en financiële, zakelijke en economische cycli heen. We geloven dat ons succes en de sterke beleggingsrendementen van de afgelopen 25 jaar te danken zijn aan de duur en continuïteit van ons partnerschap, de kracht van ons kerninvesteringsteam en onze bedrijfsgerichte investeringsstrategie.”

Raquel Palmer, Co-Managing Partner en voorzitter van het Investeringscomité van KPS, voegde hieraan toe: “We hebben vandaag $13,6 miljard aan aandelenkapitaal om te investeren in ons KPS-platform. We hebben FUND VI en Mid-Cap Fund II op precies het juiste moment, in precies de juiste markt ingebracht, en kijken ernaar uit om op met kracht gebruik te maken van de immense investeringskansen die ons nog te wachten staan.”

Het investeringsteam van FUND VI zal worden geleid door Co-Managing Partners Michael Psaros, David Shapiro en Raquel Palmer, en Partners Jay Bernstein, Ryan Baker, Kyle Mumford en Rahul Sevani, die samen een team van ervaren en getalenteerde professionals leiden.

Mid-Cap Fund II zal zich richten op investeringen aan de onderkant van de mid-market, die over het algemeen minder dan ongeveer $ 200 miljoen aan initieel aandelenkapitaal beslaan. KPS Mid-Cap richt zich op hetzelfde type investeringsmogelijkheden en maakt gebruik van dezelfde investeringsstrategie die de flagship funds van KPS al meer dan 25 jaar hanteren. KPS Mid-Cap maakt gebruik van KPS’ wereldwijde platform, reputatie, track record, infrastructuur, best practices, kennis en ervaring. Het investeringsteam van Mid-Cap Fund II zal worden geleid door Partners Pierre de Villeméjane en Ryan Harrison, die een team van ervaren en getalenteerde professionals leiden.

Kirkland & Ellis LLP trad op als juridisch adviseur voor FUND VI en Mid-Cap Fund II.

Over KPS Capital Partners, LP

KPS is, via haar gelieerde beheermaatschappijen, de beheerder van de KPS Special Situations Funds, een familie van beleggingsfondsen met ongeveer $21,6 miljard aan vermogen onder beheer (per 30 juni 2023, pro forma voor de final close van FUND VI en Mid-Cap Fund II).1 Gedurende meer dan drie decennia hebben de partners van KPS zich uitsluitend toegelegd op het realiseren van aanzienlijke vermogensgroei door het doen van aandelenbeleggingen met meerderheidsbelang in productie- en industriële bedrijven in een breed scala aan sectoren, waaronder basismaterialen, merkartikelen voor de consument, gezondheidszorg en luxeproducten, automaterialen, kapitaalgoederen en algemene fabricage. KPS creëert waarde voor haar beleggers door constructief samen te werken met getalenteerde managementteams om bedrijven beter te maken, en genereert beleggingsrendementen door de strategische positie, het concurrentievermogen en de winstgevendheid van haar portefeuillebedrijven structureel te verbeteren, in plaats van voornamelijk te vertrouwen op financiële leveraging. De portfoliobedrijven van de KPS Funds genereren momenteel een totale jaaromzet van ongeveer $20,4 miljard, exploiteren 223 productiefaciliteiten in 26 landen en hebben wereldwijd ongeveer 48.000 werknemers, rechtstreeks en via joint ventures (per 30 september 2023). De beleggingsstrategie en portefeuillebedrijven van KPS zijn in detail beschreven op www.kpsfund.com.

_____________________________________

1 Assets under Management (“AUM”) of kapitaal onder beheer bestaat uit het AUM per 30 juni 2023 plus extra niet-opgevraagde kapitaaltoezeggingen per 25 oktober 2023.

Logo – https://mma.prnewswire.com/media/1023167/4374275/KPS_Logo.jpg

SOURCE KPS Capital Partners, LP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *