SUNRATE získala druhé kolo financovania série D od spoločnosti Sequoia Capital Southeast Asia (teraz známej ako Peak XV Partners)

SINGAPUR, 27. júla 2023 – Inteligentná globálna platforma pre platby a riadenie pokladnice, SUNRATE, dnes oznámila, že získala rozšírené kolo financovania série D (Series D-2) od spoločnosti Sequoia Capital Southeast Asia (teraz známej ako Peak XV Partners). Na tomto kole sa podieľali aj spoločnosti Prosperity7 Ventures a Softbank Ventures Asia.

Financovanie umožní spoločnosti SUNRATE urýchliť svoje plány globálnej expanzie prostredníctvom inovatívneho vývoja svojich technológií, vylepšiť špičkové produkty a služby, zamestnať najväčších odborníkov v odvetví a tiež jej poskytne flexibilitu na preskúmanie ďalších strategických príležitostí.

SUNRATE poskytuje globálne platobné produkty a služby pre podniky na celom svete vrátane medzinárodných platieb, globálneho inkasa, vydávania komerčných kariet a riadenia pokladnice. Podniky môžu vykonávať platby do viac ako 150 krajín a uskutočňovať transakcie vo viac ako 100 menách. Využívajú tiež globálne inkasné služby dostupné vo viac ako 30 menách, inkasujú finančné prostriedky vo viac ako 10 hlavných svetových menách (akoby išlo o miestne platby) a urovnávajú výdavky kartou vo viac ako 15 menách. V rámci globálnej vízie spoločnosti SUNRATE, ktorej cieľom je podporiť digitalizáciu medzi podnikmi, ponúka aj účinné nástroje na riadenie pokladnice, ako sú TreasuryOS a RiskOS, ktoré podnikom umožňujú riadiť svoje finančné aktíva, záväzky a likviditu a na všetko dohliadať.

Paul Meng, spoluzakladateľ spoločnosti SUNRATE, sa vyjadril takto: „Spoločnosť SUNRATE sme založili so skromným cieľom zlepšiť platobné skúsenosti malých a stredných podnikov („SMB”). V priebehu rokov sme sa stali priamymi svedkami toho, ako naše produkty a služby prinášajú podnikom výhody: poskytujú rýchle a bezpečné transakcie, služby zákazníkom na vysokej úrovni, ale tiež nižšie a transparentné náklady. O našom úsilí a úspešnosti pri upevňovaní našej pozície vedúcej globálnej cezhraničnej platobnej platformy medzi podnikmi na rozvíjajúcich sa trhoch svedčí aj to, že sa s nami na túto cestu vydali prestížni investori, ako sú Peak XV Partners. SUNRATE posilňuje postavenie podnikov tak, že odstraňuje prekážky pri obchodných platbách a pomáha im pri digitalizácii. Podniky tak môžu bezproblémovo a efektívne rozširovať cezhraničné platby.”

V minulom roku sa podnikanie spoločnosti SUNRATE výrazne rozšírilo a dosiahlo veľkú dynamiku na rozvíjajúcich sa trhoch. SUNRATE chce prostriedky z tohto kola použiť na urýchlenie rastu na rozvíjajúcich sa trhoch, ako je juhovýchodná Ázia a India, a na získavanie nových zákazníkov na celom svete.  Spoločnosť plánuje naďalej získavať špičkové talenty, aby jej globálny rast mohol pokračovať.

Abheek Anand, výkonný riaditeľ spoločnosti Peak XV, uviedol: „Cezhraničné obchodné platby predstavujú dôležitý základ pre globálny obchodný trh v hodnote niekoľkých biliónov dolárov. SUNRATE vybudovala vlastnú globálnu platobnú sieť a rôznorodé portfólio produktov, aby mohla zákazníkom na viacerých trhoch v Ázii poskytovať rýchle, vyhovujúce a lacné platobné služby. Sme nadšení, že môžeme spolupracovať s tímom, ktorý pokračuje v rýchlej a udržateľnej expanzii ako nový líder na trhu v tejto obrovskej kategórii.”

Prílev investícií prichádza práve v čase, keď sa pre spoločnosť SUNRATE rýchlo rozrastajú príležitosti na vznikajúcom trhu v oblasti globálnych cezhraničných platieb medzi podnikmi a kartových platieb. Podľa spoločnosti FXC Intelligence sa očakáva, že globálny trh cezhraničných platieb medzi podnikmi dosiahne do roku 2030 objem 56,1 bilióna USD.

O spoločnosti SUNRATE 

SUNRATE je inteligentná globálna platforma na riadenie platieb a pokladnice pre podniky na celom svete. Od svojho vzniku v roku 2016 je SUNRATE uznávaná ako popredný poskytovateľ riešení a vďaka svojej špičkovej platforme, rozsiahlej globálnej sieti a spoľahlivým aplikačným programovým rozhraniam (API) umožňuje spoločnostiam pôsobiť a rozširovať svoju činnosť na miestnej aj globálnej úrovni vo viac ako 150 krajinách a regiónoch. Vďaka svojmu celosvetovému sídlu v Singapure a kanceláriám v Hongkongu, Jakarte, Londýne a Šanghaji je SUNRATE partnerom špičkových svetových finančných inštitúcií, ako sú Citibank, Standard Chartered, Barclays, a je hlavným členom Mastercard a Visa. Ak sa chcete dozvedieť viac o SUNRATE, navštívte stránku https://www.sunrate.com/.

O Peak XV Partners (predtým Sequoia Capital India & SEA)

Peak XV Partners (predtým Sequoia Capital India & SEA) je popredná spoločnosť v oblasti rizikového kapitálu a rastových investícií, ktorá investuje v Indii, juhovýchodnej Ázii a ďalších krajinách. Peak XV (vyslovuje sa Peak Fifteen) bol názov, ktorý sa používal pre vrch Mount Everest ešte predtým, než získal svoje terajšie meno. Stelesňuje všetko, čo si myslíme o budovaní firiem, ktoré vydržia skúšku času, narastajú do výšky a inšpirujú ostatných k veľkým činom.

Za posledných 17 rokov nášho pôsobenia v regióne sa Peak XV rozrástla natoľko, že spravuje kapitál vo výške viac ako 9 miliárd USD v rámci 13 fondov a investovala do viac ako 400 spoločností. Ak sa chcete dozvedieť viac, pozrite si stránku peakxv.com.

Dôležité upozornenie: Táto tlačová správa nepredstavuje ponuku na predaj, ani žiadosť o ponuku na kúpu. Neuskutočňuje tiež žiadny predaj cenných papierov spoločnosti SUNRATE v žiadnej jurisdikcii, v ktorej by takáto ponuka, žiadosť alebo predaj týchto cenných papierov boli nezákonné pred registráciou alebo kvalifikáciou podľa zákonov o cenných papieroch v takejto jurisdikcii.

SOURCE Sunrate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *