TIFIN AMP kondigt spin-off aan met onafhankelijke Serie A-financiering, gesteund door Motive Partners en TIFIN

BOULDER, Colorado en NEW YORK, 8 juni 2023 — TIFIN AMP, de Artifical Intelligence (“AI”)-partner voor moderne distributie, is verheugd de succesvolle afronding van een Serie A-ronde aan te kondigen, alsook de oprichting van een nieuwe raad van bestuur onafhankelijk van moedermaatschappij TIFIN.

De ronde wordt geleid door Motive Ventures, de venture-tak van Motive Partners. Deze stap markeert een uitbreiding van de samenwerking tussen TIFIN en Motive Partners, voortbouwend op de investering die Motive Partners deed in TIFIN’s Serie D-ronde vorig jaar.

Het geïntegreerde distributieplatform van TIFIN AMP is het eerste in zijn soort in de vermogensbeheersector. Met behulp van geavanceerde machine learning en data science stelt het vermogensbeheerders in staat om onaangeboorde distributiemogelijkheden voor fondsen en beheerde accounts op te sporen binnen hun bestaande klanten- en prospectenbestand. Met de geïntegreerde Nurture-mogelijkheden die realtime feedback geven, kunnen vermogensbeheerders nu hun eigen aangepaste algoritmische platforms ontwerpen die automatisch leren en evolueren wanneer ze zich richten op vermogensbeheerders. In combinatie met gegevens die uniek zijn voor TIFIN AMP kunnen de algoritme- en feedbackmogelijkheden de manier veranderen waarop de sector producten distribueert naar adviseurs en consumenten.

Ramin Niroumand , hoofd van Motive Ventures, gaf als commentaar: “De sector van het vermogens- en activabeheer staat op een AI-kantelpunt – TIFIN AMP herkende dit lang voor de AI-hype. Hun sterke groei sinds de lancering, in combinatie met de zwaargewichten in hun pijplijn, zijn redenen waarom we in AMP geloven.”

Alvi Abuaf , Industry Partner bij Motive Partners, die zitting zal nemen in het TIFIN AMP-bestuur, licht toe: “AMP hervormt de manier waarop vermogens- en fondsbeheerders leads ontdekken en prioriteiten stellen op een moderne en efficiënte manier. Als externe AI-partner helpt AMP vermogensbeheerders met hun verkoop en distributie voor verschillende producten, segmenten en regio’s met toegang tot een overtuigende combinatie van datasets.” 

Dr. Vinay Nair, oprichter en CEO van TIFIN, voegt hieraan toe: “TIFIN heeft bedrijven gebouwd die mensen helpen in contact te komen met producten en advies. TIFIN AMP wil een nieuw paradigma vormen voor de distributie van ETF’s, Mutual Funds, managed accounts en alternatieve beleggingen met een op de gebruikersvraag en AI gebaseerde aanpak. We zijn verheugd om de onafhankelijkheid van TIFIN aan te kondigen met strategische steun van Motive, een investeringsbedrijf van zeer ervaren investeerders, exploitanten en vernieuwers, om de volgende groeifase van TIFIN AMP te ondersteunen.”

Sinds de lancering in december 2022 werkt TIFIN AMP samen met toonaangevende vermogensbeheerders, wat een radicale verandering heeft teweeggebracht in hun distributiestrategieën door de kracht van AI en datawetenschap. Samen luiden ze een nieuw tijdperk in van bewustwording, leadgeneratie en modernisering in de branche.

Over Motive Partners

Motive Ventures is de early-stage investeringstak van Motive Partners en richt zich op pre-seed tot serie A financiële technologie-investeringen in Noord-Amerika en Europa. Motive Ventures is gevestigd in Berlijn, Londen en New York. Motive Partners is een gespecialiseerde investeringsmaatschappij die zich richt op durfkapitaal-, groei- en buy-outinvesteringen in op technologie gebaseerde financiële en zakelijke dienstverleningsbedrijven. Motive Partners brengt gedifferentieerde expertise, connectiviteit en capaciteiten om waarde op lange termijn te creëren in financiële technologiebedrijven. Meer informatie over Motive Partners vindt u op www.motivepartners.com.

Over TIFIN

TIFIN is een AI- en innovatieplatform voor vermogen. TIFIN is opgericht om aantrekkelijke en intelligente vermogenservaringen te ontwikkelen voor een beter financieel leven.

TIFIN beheert Magnifieen consumentgerichte marktplaats die gepersonaliseerde beleggingen biedt via next-gen intelligentie en een AI-beleggingsassistent; TIFIN Wealth, een AI-engine die organische groei mogelijk maakt voor financiële adviseurs, vermogensondernemingen en financiële aanbieders op de werkplek door middel van beleggingsvoorstellen, marketingautomatisering en datawetenschap; TIFIN AMP, een AI-platform om de distributie voor vermogensbeheerders te moderniseren; en TIFIN Studios, een incubatieplatform voor het opzetten van nieuwe bedrijven.

Voor vragen kunt u contact opnemen met onze perswoordvoerder:  
AJ Boury  
[email protected]

De hierin opgenomen informatie mag op geen enkele wijze worden opgevat of geïnterpreteerd als een uitnodiging tot het verkopen of aanbieden van adviesdiensten. Alle inhoud is alleen voor informatieve doeleinden.

Logo – https://mma.prnewswire.com/media/1962153/TIFIN_AMP_Lockup_3__1_Logo.jpg 

SOURCE TIFIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *